You are here

Alianța ANEVAR – CAFR – CCF

5 Feb 2019

Sâmbătă, 2 februarie 2019, la Cluj-Napoca, în cadrul unui eveniment profesional anual al ANEVAR, Dana Ababei – Președinte al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR), Dan Manolescu – Președinte al Camerei Consultanților Fiscali (CCF) și Ciprian Mihăilescu – Președinte al Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR), au anunțat o alianță a celor trei asociații, alianță ce se va materializa pentru început în organizarea unor filiale/reprezentanțe în aceleași locații, desfășurarea unor conferințe și alte evenimente cu participarea celor trei organizații, astfel încât să fie posibilă identificarea eficientă și rapidă a problemelor comune profesiilor pe care le reprezintă și soluționarea acestora într-o manieră constructivă, pro-activă, în folosul membrilor celor trei entități.  

„Din dorința de a veni în întâmpinarea nevoilor membrilor noștri care activează în cadrul mai multor profesii, vom demara împreună, în perioada imediat următoare, o serie de proiecte, cum ar fi: birouri comune în teritoriu, organizarea de conferinte și dezbateri pe subiecte legate de principalele probleme cu care se confruntă profesiile independente. Sper ca prin inițierea acestor proiecte asociațiile noastre să beneficieze de o eficientizare a aspectelor administrative, să putem crea sinergii pentru a obține astfel rezultate comune, cu economie de mijloace”, a spus Dana Ababei, Președinte ANEVAR.

„Apropierea pe care o anunțăm astăzi o să ne transforme în organizații mai puternice și mai vizibile. Urmărim prin această colaborare să unim profesioniștii care fac parte din cele trei organizații și să le oferim, printre altele,  întâlniri profesionale în cadrul cărora vom aborda temele controversate din mai multe perspective”, a declarat Dan Manolescu, Președinte CCF.

„Pentru a veni în sprijinul membrilor noștri vom începe câteva acțiuni prin care urmărim să oferim acestora posibilitatea de a-și rezolva problemele curente în aceleași locații și de a socializa mai des cu membrii celorlalte profesii. Ne dorim să armonizăm interesele tuturor celor implicați”, a încheiat Ciprian Mihăilescu, Președinte CAFR.

Misiunea acestei alianțe este aceea de a concentra și organiza eforturile părților într-o direcție comună, cu rezultate pozitive pentru membrii acestor profesii, aceștia fiind beneficiarii direcți ai colaborării dintre ANEVAR, CAFR și CCF, anunțată la începutul acestei luni.

O primă și importantă acțiune comună a celor trei asociații profesionale este organizarea întâlnirilor anuale, respectiv a Conferințelor celor trei profesii, în locații comune și date succesive, la București. Astfel, ANEVAR organizează Conferința evaluatorilor în data de 12 aprilie 2019, la Hotel Ramada Parc,  iar CAFR și CCF organizează Conferința auditorilor financiari, respectiv Conferința consultanților fiscali în data de 13 aprilie 2019, la Hotel Caro, București.

Comunicatul integral este disponibil aici.

nbsp;