You are here

Memorandum de Colaborare ASA - ANEVAR – August 2019

29 Aug 2019

American Society of Appraisers (ASA) este încântată să anunțe într-un comunicat oficial (http://www.appraisers.org/asa-newsroom/article/2019/08/28/asa-enters-into-mou-with-anevar) că a încheiat un Memorandum de Colaborare cu Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR).

Președintele ANEVAR, Dana Ababei, a declarat: „Memorandumul recunoaște angajamentul comun al ANEVAR și ASA de a construi un parteneriat de colaborare pe termen lung, în special în domeniile standardelor, educației și al recunoașterii reciproce. De asemenea, acest acord demonstrează progresul ambelor organizații pentru încurajarea dezvoltării profesiei la nivel mondial pentru propriii membri, prin schimbul de cunoștințe profesionale în domeniile standardelor, eticii și respectarea lor precum și în domeniul asigurărilor profesionale și a bunelor practici.

Președintele ASA International, Douglas R. Krieser, a adăugat: „ASA oferă valoare la nivel mondial. Parteneriatul cu organizații de top precum ANEVAR, în scopul de a oferi expertiză regională și sprijin, ajută la identificarea nevoilor locale și la îndeplinirea acestei misiuni globale. Așteptăm cu nerăbdare colaborarea cu ANEVAR pentru a promova și extinde recunoașterea profesiei la nivel mondial.”

Cu o istorie care se întinde pe mai bine de 75 de ani, ASA este o organizație internațională multi-disciplinară, non-profit, cu aproximativ 6.000 de evaluatori profesioniști, reprezentând toate specializările, inclusiv: verificarea și managementul evaluării, evaluarea afacerilor, evaluarea de pietre prețioase și bijuterii, de mașini, echipamente și tehnică, de bunuri mobile și bunuri imobile.

Prevederile Memorandumului amintesc:

  • Analiza posibilităților de recunoaștere reciprocă a calificărilor profesionale în cadrul celor două organizații;
  • Colaborarea pentru formarea profesională continuă și cursuri care pot fi puse la dispoziția membrilor ambelor organizații la prețuri similare; și
  • Schimb proactiv de cunoștințe, expertiză și experiență în domeniul evaluării.

 

Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR), așa cum o știm astăzi, reprezintă rezultatul a 25 de ani de evoluție constantă a profesiei de evaluator în România. Scopul principal al ANEVAR este organizarea, coordonarea și autorizarea modului în care activează evaluatorii profesioniști în această țară, precum și reprezentarea și protejarea intereselor profesionale ale membrilor săi. De asemenea, unul dintre scopuri este să asigure independența profesională a evaluatorilor autorizați în conformitate cu deontologia profesională, un nivel ridicat de calificare profesională, precum și promovarea standardelor, metodelor și tehnicilor de evaluare pe care evaluatorii autorizați trebuie să le utilizeze. ANEVAR include peste 4100 de persoane fizice și peste 550 de companii care desfășoară activități precum: evaluarea proprietății imobiliare; evaluarea afacerilor; evaluarea bunurilor mobile; evaluarea acțiunilor și a altor instrumente financiare; evaluarea imobilizărilor necorporale; verificarea rapoartelor de evaluare.

nbsp;